You are here:   Αρχική Τα νεα
Latest

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Εκτύπωση PDF

episk_olympos_1episk_olympos_2
Ο
TIRNAVOS FRUIT COOP, η VITROHELLAS και η NOVACERT επισκέφθηκαν οπωρώνες Μηλιάς στην περιοχή του Σαραντάπορου.

 

Την Κυριακή 3 Απριλίου, οι κ. Χαλούλης Βαγγέλης Πρόεδρος του TIRNAVOS FRUIT COOP και η Γεωπόνος της εταιρείας κα Τζαλή Καλλιόπη μαζί με το Γεωπόνο της VITRO HELLAS κ. Κωνσταντινίδη Άρη και το Γεωπόνο της NOVACERT κ. Ευαγγελόπουλο Ιωάννη επισκέφθηκαν οπωρώνες Μηλιάς στην ευρύτερη περιοχή του Δ. Ολύμπου στα χωριά Κοκκινόγη και Φαρμάκη. Ο σκοπός της επίσκεψης είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα όπου δόθηκαν συμβουλές στους παραγωγούς σχετικά με τους κανόνες κλαδέματος που θα πρέπει να εφαρμόζονται στις καλλιέργειες πυκνής φύτευσης. Ο Tirnavos Fruit Coop, ο οποίος διακινεί τα μήλα της περιοχής με την επωνυμία «Μήλα Ολύμπου», εξήρε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Όπως τόνισε ο κος. Χαλούλης Βαγγέλης το υψόμετρο της περιοχής (600-650m), οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες που προσδίδουν στην περιοχή οι πλαγιές του Δυτικού Όλυμπου σε συνδυασμό με τη φροντίδα των παραγωγών έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή ιδιαίτερα γευστικών μήλων με έντονο χρωματισμό και άρωμα.
 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

Εκτύπωση PDF

Ο Tirnavos Fruit Coop πρωτοπορώντας για ακόμη μια φορά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, προάγει την ιδέα της Πράσινης Οικονομίας και Ανάπτυξης με την προώθηση της εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών, της ορθολογικής χρήσης και της εξοικονόμησης ενέργειας που προέρχονται από διάφορες φυσικές διαδικασίες.

Με συντονισμένες ενέργειες των υπευθύνων του Tirnavos Fruit Coop και του επιστημονικού του προσωπικού έχοντας ήδη τις ψυκτικές εγκαταστάσεις που είναι σχεδιασμένες με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας ελέγχοντας ηλεκτρονικά 24 ώρες το 24ωρο και καταγράφοντας όλα τα δεδομένα για τη επίτευξη αυτού του σκοπού, χρησιμοποιώντας ήδη οικολογικό ψυκτικό υγρό που είναι φιλικό προς το περιβάλλον με απώτερο στόχο την προστασία του, προχώρησε σε ανάθεση και υλοποίηση μελέτης στην εταιρεία makEnergria verde της κ. Eλένης Mακαρoνά (Μηχανικός Περιβάλλοντος).

Η μελέτη περιλαμβάνει:

1. Τη συλλογή όμβριων υδάτων σε δεξαμενές που χρησιμοποιούνται για την άρδευση του γκαζόν στο περιβάλλοντα χώρο καθώς και για το πλύσιμο των φορτηγών της επιχείρησης του.

2. Tην ανακύκλωση οποιονδήποτε αποβλήτων μπορούν να συλλεχθούν και να τοποθετηθούν στους ειδικούς κάδους με σκοπό τη μείωση της ρύπανσης και των υγειονομικών κινδύνων που σχετίζονται με την αποτέφρωση και την υγειονομική ταφή, όπως και τη μείωση της ποσότητας των αποβλήτων και του κόστους διάθεσης.                                                                                                                                       3. Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στοιχείων στην οροφή του κτιρίου (έχει κατατεθεί φάκελος προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ισχύος ≤100 kw συνολικής επένδυσης 300.000 €) γιατί είναι μια εξελισσόμενη τεχνολογία ευρέως διαδεδομένη σε όλη την Ευρώπη χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, αποτελεί περιβαλλοντική επένδυση, προστατεύει το περιβάλλον, έχει μηδενικούς ρύπους, ελάχιστη συντήρηση και μεγάλη διάρκεια ζωής έως και 30 χρόνια.

4. Η μελέτη περιλαμβάνει επίσης τη συμμετοχή σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα του Α.Π.Θ. (Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) με θέμα τη μυκητοκτονία χωρίς φυτοφάρμακα έχοντας περιβαλλοντική συνείδηση.

Επίσης ο Tirnavos Fruit Coop έχει αναθέσει σε ομάδα διακεκριμένων  Πανεπιστημιακών, την έρευνα για όλες εκείνες τις ενέργειες που πρέπει να γίνονται  στο προσυλλεκτικό στάδιο των φρούτων, με σκοπό να προσφέρει στους καταναλωτές ασφαλέστερα και πιο υγιή προϊόντα, καθώς επίσης και στη φροντίδα στο κρίσιμο μετασυλλεκτικό στάδιο κυρίως εκείνων των φρούτων που είναι μακράς αποθήκευσης, με στόχο τη διατήρηση της φρεσκάδας και της γευστικότητας. Για τη παραπάνω έρευνα αναμένονται σύντομα οι πρώτες εκτιμήσεις στις αρχές της άνοιξης.
 

Πρωτοπορεί ο Tirnavos Fruit Coop

Εκτύπωση PDF
sygentrosi-1ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ - ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ

Πρωτοπορώντας για ακόμα μια φορά ο Tirnavos Fruit Coop, σε συνεργασία με τις εταιρείες NOVACERT ΕΠΕ και VITRO HELLAS ΑΕ, διοργάνωσε συγκέντρωση – ενημέρωση των παραγωγών - προμηθευτών της, το απόγευμα της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου 2010, στο καφέ «ΕΝ ΤΥΡΝΑΒΩ». Τα θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν αφορούσαν την ασθένεια του βακτηριακού καψίματος της Αχλαδιάς από τον κ. Ευαγγελόπουλο Ιωάννη, Γεωπόνο Msc Φυτοπροστασίας ΑΠΘ της NOVACERT ΕΠΕ, καθώς επίσης παρουσιάστηκαν από τον κ. Κωνσταντινίδη Άρη, Γεωπόνο της VITRO HELLAS AE, όλες οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις νέες ποικιλίες & καλλιεργητικά σχήματα των κυριότερων οπωροφόρων.

Την ενημερωτική εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Tirnavos Fruit Coop κ. Χαλούλης Βαγγέλης ο οποίος ευχαρίστησε τους παραγωγούς για την παρουσία τους και το προσωπικό της εταιρείας που συνέβαλε στην άριστη οργάνωση της εκδήλωσης. Ο κ. Χαλούλης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες τάσεις της αγοράς και τις διατροφικές αξίες του καταναλωτικού κοινού το οποίο επιτακτικά αναζητεί αναγνωρίσιμα αγροτικά προϊόντα πιστοποιημένης ποιότητας σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα. Παράλληλα, τόνισε πως όλοι μαζί θα πρέπει να προστατέψουν με κάθε τρόπο τη φήμη και την αναγνώριση που έχουν στο Ελληνικό καταναλωτικό κοινό τα Αχλάδια του Τυρνάβου και περισσότερο τα Κρυστάλια.

sygentrosi-2Την ενημέρωση παρακολούθη σαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι προσκεκλημένοι παραγωγοί του Tirnavos Fruit Coop καθώς επίσης και γεωπόνοι των τοπικών καταστημάτων γεωργικών εφοδίων. Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσε ων και της συζήτησης που επακολούθησε, αναλύθηκαν ποικίλα θέματα τεχνικού περιεχομένου. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην αντιμετώπιση της ασθένειας του βακτηριακού καψίματος, στα πλαίσια ενός συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης, μιας και την περασμένη καλλιεργητική περίοδο σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε δενδροκομεία της ευρύτερης περιοχής. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν και οι παραγωγοί σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στα νέα καλλιεργητικά σχήματα πυκνής και υπερπυκνής φύτευσης των οπωροφόρων.

Στα άμεσα σχέδια του Tirnavos Fruit Coop είναι και η εγκατάσταση ενός πειραματικού οπωρώνα επιδεικτικής εφαρμογής ώστε να εξετασθεί η συμπεριφορά της ποικιλίας «κρυστάλλι» σε σχήμα πυκνής φύτευσης. Παρόν στην εκδήλωση ήταν και ο Βουλευτής του Ν. Λάρισας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Ροντούλης Αστέριος ο οποίος αφού άκουσε με προσοχή τις εισηγήσεις των ομιλητών τόνισε πως η πολιτεία θα πρέπει να σταθεί αρωγός στη προσπάθεια που συντελείται στην περιοχή για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών που κάνουν το Τυρναβίτικο αχλάδι μοναδικό.

Μετά το κλείσιμο της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση των παραγωγών που επιμελήθηκε το καφέ ΕΝ ΤΥΡΝΑΒΩ. Ο Tirnavos Fruit Coop ευχαριστεί θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και υπόσχεται και στο μέλλον να διοργανώσει παρόμοιες εκδηλώσεις ώστε οι παραγωγοί της περιοχής να είναι συνεχώς ενήμεροι σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη δενδροκομία.
sygentrosi-3sygentrosi-4
 

ISO 22000

Εκτύπωση PDF
Ο  TIRNAVOS FRUIT COOP για εννέα συναπτά έτη αγωνίζεται για να παράγει και να προσφέρει στους λάτρεις της Ελληνικής φύσης, προϊόντα ασφαλή και ποιοτικά, πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, δημιούργησαμε νέες υποδομές και εφάρμοσαμε καινοτόμες μεθόδους παραγωγής και διαχείρισης νωπών φρούτων και λαχανικών. Στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης, από τις αρχές του 2009, εφαρμόζουμε Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιεργειών σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο πρωτόκολλο GLOBALGAP καθώς και Σύστημα διασφάλισης της ποιότητας (ISO 22000) στη διαχείριση και εμπορία νωπών γεωργικών προϊόντων. Για την ανάπτυξη και υλοποίηση των Συστημάτων αυτών αρωγός υπήρξε η καταξιωμένη στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών NOVACERT η οποία με την πολύχρονη πείρα της και τα άρτια εκπαιδευμένα στελέχη της εγγυάται την ποιότητα των προϊόντων του TIRNAVOS FRUIT COOP, από το χωράφι, στο ράφι του καταναλωτή.
Περισσότερα...
 

ISO 22000iso iso2

banner_laxanika

Επικοινωνία

Διεύθυνση 1ο χιλ.Τυρναβου-Λαρισας (παροδος Περαχωρας)
Τηλέφωνο +30 (24920) 25842
Φάξ +30 (24920) 24000
Υπεύθυνος Χαλούλης Βαγγέλης
Κινητό 6932-338256
Email sales@tirnavosfruit.gr
elchalouli@tirnavosfruit.gr
vagelis@tirnavosfruit.gr
Ιστοσελίδα http://www.tirnavosfruit.gr